Wie zijn wij?

Project DURF! Wij staan voor inclusie, actie en ontwikkeling. Onze missie is jongeren aanmoedigen en activeren om betrokkenheid te tonen bij activiteiten en evenementen in de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. We vormen samen een actieve jongeren-community. Zij bepalen zelf wat de wijk nodig heeft aan activiteiten. Het gaat om meer dan 12.000 jongeren, tussen de 10 en 24 jaar. Daar komen er naar schatting binnen 10 jaar 6000  jongeren bij. Omdat de inrichting van de wijken destijds de focus had op jonge kinderen, is er nu te weinig aanbod voor deze opgroeiende groep. Ons doel is om daar verandering in te brengen. Dat doen wij door het activiteitenaanbod te vergroten en de jongeren daarin te laten participeren. Het activiteitenaanbod is groot, oftewel, voor iedereen tussen 10 en 24 jaar.
Vrije tijd is waardevol, binnen deze categorie gaan wij op zoek naar de passie van deze jongeren. Alles is mogelijk, zolang de jongeren er maar achter staan. Zij hebben de volgende thema´s al bepaald:

 - Kunst & cultuur;
 - Feesten;
 - Sporten

Wij gaan uit van de kracht van jongeren. Door middel van inspireren en prikkelen laten wij hen hun eigen talent ontdekken en ontwikkelen. We stimuleren de jongeren om hun passie handen en voeten te geven en daarin het voortouw te nemen, omdat er in de participatiesamenleving steeds meer vrijwillige betrokkenheid wordt verwacht. Wij geloven dat het daarom nodig is jongeren een stem te geven en ze serieus te nemen. Jongeren zitten vol met ideeën en hebben een andere kijk op het leven dan volwassenen. Door jongeren te enthousiasmeren en te stimuleren kunnen zij van essentiële waarde zijn voor de samenleving. Jongeren zijn de toekomst! Join our club! Wil je nog meer te weten komen over onze groep? Zie dan Meer > DurfTeam

Wij werken samen met diverse partners en instellingen uit de wijken, waaronder Wijkbureau Leidsche Rijn, wijkbureau Vleuten-De Meern, Cultuur19, KLUB19 muziekpodium Azotod, SportUtrecht, VV De Meern, Stichting JOU, verschillende middelbare scholen uit de wijken en Stichting DOCK.
Ons bestaan is mede te danken aan de gemeente Utrecht en Hogeschool Utrecht.