Wist je dat er in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten- De Meern al meer dan twaalf duizend jongeren in de leeftijd van twaalf tot vierentwintig jaar wonen?! Naar schatting zijn dit er in 2030 zelfs achttienduizend.
 Voor al deze jongeren wordt er te weinig georganiseerd en is er te weinig te doen in hun wijk. Daar gaat Project DURF! Samen met deze jongeren wat aan doen!!
 Tijdens het contactleggen met jongeren gaan we opzoek naar waar hun passie ligt op het gebied van vrije tijd (sporten, feesten, kunst en cultuur). Vervolgens gaan we deze jongeren stimuleren om iets met deze passie te doen en daarin het voortouw te nemen. Project DURF! gaat uit van de krachten van jongeren, we kijken niet naar de achtergrond of eventuele problemen. We willen jongeren inspireren en prikkelen om hun talenten te ontwikkelen. In de participatiesamenleving word er steeds meer vrijwillige betrokkenheid bij hun leefomgeving verwacht. Als jongeren nu al participeren en zich actief inzetten voor de samenleving zal dit in de toekomst ook een positief effect hebben. Om jongeren te laten participeren is het belangrijk dat zij een stem krijgen en dat ze serieus genomen worden. Jongeren zitten vaak vol met ideeën en hebben andere kijk op het leven dan volwassenen. Door jongeren te enthousiasmeren en te stimuleren kunnen zij van essentiële waarde zijn voor de samenleving. 
Jongeren hebben de toekomst! 
DURF! te doen.