Wie zijn wij?

Project DURF! organiseert samen met jongeren in de Utrechtse wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern toffe activiteiten en evenementen voor jongeren. We zijn een groep studenten van onder meer de studies; (Ecologische) Pedagogiek, Social Work en Eventmanagement en Integrale Veiligheidskunde. We organiseren uiteenlopende activiteiten voor verschillende leeftijden. Onze focus ligt hierbij op jongeren tussen de 10 en 24 jaar. Vrije tijd is waardevol, daarom gaan wij op zoek naar de passie van jongeren. Alles is mogelijk en niets is te gek. Zo organiseren we verschillende feesten, sportevenementen en activiteiten die gericht zijn op kunst en cultuur. Mocht je benieuwd zijn naar deze activiteiten, checkt dan vooral even onze foto’s, video’s en agenda! 

Missie

DURF! staat voor inclusie, actie en ontwikkeling. Onze missie is om samen met jongeren in de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern toffe activiteiten en evenementen te organiseren. Bij de inrichting van de wijken lag destijds de focus op jonge kinderen. Hierdoor is er nu weinig aanbod voor jongeren. Ons doel is om daar verandering in te brengen. Dat doen wij door het activiteitenaanbod samen met de jongeren in deze wijken te vergroten. Het gaat om meer dan 12.000 jongeren, tussen de 10 en 24 jaar. Daar komen er naar schatting binnen 10 jaar 6000 jongeren bij. We stimuleren de jongeren om hun passie handen en voeten te geven en daarin het voortouw te nemen. Wij geloven dat het daarom nodig is om jongeren een stem te geven. Jongeren zitten vol met ideeën en hebben een andere kijk op het leven dan volwassenen. Door jongeren te enthousiasmeren en te stimuleren kunnen zij van essentiële waarde zijn voor de samenleving. 

Wij werken samen met diverse partners en instellingen uit de wijken. Project DURF! valt als project onder het Utrechtse jongerenwerk (JoU). Ook werken wij met andere partijen samen, voorbeelden zijn: wijkbureau Leidsche Rijn, wijkbureau Vleuten-De Meern, Cultuur19, KLUB19, muziekpodium Azotod, SportUtrecht, VV De Meern, Stichting DOCK, MasterPeace en diverse middelbare scholen.
Ons bestaan is mede te danken aan de gemeente Utrecht en Hogeschool Utrecht.